A házépítés kritikus pontja – Mire figyeljünk a vizesblokkok kiépítésénél?

Otthon

A vizesblokkok tervezése és kiépítése az egyik legkritikusabb pontja a házépítésnek. Sok szempontra kell figyelemmel lenni ezen a területen ahhoz, hogy végül kényelemben tölthessük az időnket otthonunkban vagy irodánkban. 

Gondolkodjunk előre!

Ha nem akarunk plusz költségekbe bonyolódni az építkezésünk során, és rövid időn belül újabb és újabb átalakításokkal, felújításokkal bajlódni, jól tesszük, ha már a tervezés első lépéseinél mindent aprólékosan kitalálunk a vizesblokkokkal kapcsolatban. Az olyan, egészen aprónak tűnő, mégis kardinális kérdésektől, mint hogy fürdőkádat vagy zuhanykabint szeretnénk-e a fürdőszobába, egészen addig, hogy a wc a fürdőszobába kerüljön-e vagy külön helyiségbe, illetve hogy hol legyen a mosogatótálca a konyhában, minden már az építkezés elején el kell, hogy dőljön. 

A különböző berendezések, mint például a mosógép vagy a mosogatógép helyes kiválasztása és elhelyezése szintén segítséget nyújt abban, hogy egyrészt hosszútávra rendezkedhessünk be otthonunkban, másrészt költséghatékonyan, praktikusan és kényelmesen élhessünk a mindennapjainkban.

Hallgassunk a szakemberekre!

A különböző céges, irodaházi vagy egyéb nyilvános vizesblokkok, zuhanyzós öltözők esetén szintén fontos, hogy jól válasszunk a különféle lehetőségek közül, ha nem akarunk rövid időn belül kényszerű felújítást, berendezés vagy rendszercserét lebonyolítani a nem megfelelő kialakítás, a rosszul megválasztott berendezések vagy helytelenül kialakított vízrendszer miatt. A helyiségek mérete, formája, funkciója mind-mind behatárolja a lehetőségeket, de egyben meg is adja a legmegfelelőbb megoldásokat az építkezés és az épületgépészeti kialakítás során.

Természetesen ezekre a fontos szempontokra a jó szakemberek, tervezők, építésvezetők, víz-, gáz-, központi fűtésszerelők már a tervezés legelején felhívják a figyelmet, sőt, segítenek megtalálni a legjobb megoldásokat is. Az Alba Épgép Kft. profi szakemberei, építésvezetői, víz-, gáz-, központi fűtésszerelői, akár ingyenes helyszíni felméréssel megtervezik az Ön igényeinek megfelelő, és az adott épület egyedi adottságaihoz passzoló legjobb megoldásokat, majd a teljes generál kivitelezés során megépítik, kialakítják, berendezik Önnek a megálmodott vizes helyiségeket. Tizenkét éves tapasztalatunkkal, megbízható munkatársainkkal, garnaciavállalásunkkal hosszú távra tervezünk és építünk Önnek!