Fűtésszerelés: főszerepben a biztonság

fűtésszerelés

A fűtési időszakban évről-évre többet hallani a tűzesetekről. Ugyan az elavult villanyhálózat is gyakran áll a háttérben, de a fűtési rendszerrel kapcsolatos gondatlanság szintén okozhatja a tűzesetet. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy mielőtt bármilyen állandóan üzemelő fűtésre használt eszköz ismételt beindítása megtörténne, érdemes a szezon előtt szakemberekkel átnézetni azt. A kazán éppen úgy igényli a karbantartást, mint a gázkészülékek.

Figyelj a kémények állapotára!

A szén-monoxidjelző kiválasztásakor célszerű a minőségi modellek között nézelődni, ez akár életet is menthet szükséghelyzetben. Fontos tudni, hogy nemcsak a gáz hordoz veszélyeket magában, hanem a nem megfelelően működtetett kályhák is. Ugyan a korszerű modellek reneszánszukat élik, de még mindig sokaknál találkozni az évtizedes múlttal rendelkező darabokkal. A kémény állapota, annak tisztasága, valamint a berendezés tényleges használhatósága egyaránt kiemelt szereppel bírnak a biztonságos fűtés érdekében.

Profi fűtésszerelés a biztonság szolgálatában

Ahogy az elmúlt évben előtérbe került a szilárd tüzelőanyag alkalmazása, úgy hívják fel egyre inkább a figyelmet a szakemberek a kandalló, kályha jelentette kockázatokra. A megfelelő kiegészítők nélkülözhetetlenek esetükben, ezzel a tűzvédelem érdekében is sokat lehet tenni. A kályhacsövek, azok megfelelő mérete és csatlakozása legalább olyan fontos, mint a beépíthető kandallók profi integrálása. Ha egy már használatban levő ingatlanról van szó, akkor könnyen lehet, hogy a megfelelő fűtésszerelő szakembereknek jelentős átalakítást kell ahhoz végezni, hogy az égéstermék biztonságosan tudjon távozni az újonnan beszerzett kandallóból. A cél tehát nemcsak a korszerű berendezések használata, hanem a teljes rendszer biztonságos kialakítása, karbantartása.

Ne maradjon el az elektromos rendszer felújítása sem!

Az elektromos fűtési eszközök egyre több háztartásban vannak jelen. Nem ritka, hogy az átmeneti hónapokban szolgálják a kellemes belső mikroklíma megteremtését, de vannak, akik klímával, elektromos panelekkel oldják meg a téli hónapokban is a fűtést. Ha több készülék is beüzemelésre kerül, akkor nagyon fontos, hogy az ingatlan elektromos rendszere bírja is ezt a terhelést. A lakásfelújítás során nem véletlen döntenek mind többen az elektromos rendszer korszerűsítése mellett. Ez bármilyen, árammal működő, nagyteljesítményű eszköz esetében hasznosnak bizonyul.