Padlóba rejtett meleg – Ezért érdemes padlófűtést választani!

padlófűtés

Manapság rendkívül népszerű a padlófűtés, hiszen amellett, hogy korszerű fűtésrendszerről van szó, számos egyéb előnnyel is bír más fűtési technikákkal szemben. Nézzük, miért érdemes padló alól fűteni! 

A padlófűtés is szakembert igényel!

A padlófűtés tulajdonképpen nem más, mint a padlóburkolat alá rejtett fűtőtest, amely áram vagy víz által működik és termel hőt. A padlóba rejtett fűtésszálak elsősorban a burkolatot, valamint a padlón közlekedők lábát melegítik. Akár vizes, akár elektromos padlófűtésről van szó, mindenképpen szükség van a fűtési szezon elején átnézetni a rendszert fűtésszerelő, víz-, gáz-, központi fűtésszerelő szakemberrel, hiszen egy esetleges meghibásodás komoly, életveszélyes problémákat is okozhat.

Esztétikus, olcsó, egyszerű, avagy a padlófűtés előnyei

Mint minden fűtési rendszernek, így a padlófűtésnek is vannak előnyei és hátrányai. E módszer lényeges előnye más fűtési technikákkal szemben, hogy az egész helyiséget egyenletesen melegíti fel, hiszen padló mindenhol van. Ellentétben például a radiátoros megoldással, amikor a fűtőtestek körül van inkább meleg, azoktól távolabb viszont csökken a hőmérséklet. Mivel a padlóba rejtett fűtésszálak alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint például egy gázkonvektor, kevesebbet is fogyasztanak. Ezáltal ez a módszer nagyon költséghatékony megoldás, ráadásul az egyes helyiségekben igény szerint külön-külön is beállítható a kívánt hőmérséklet, ami még inkább segíthet a rezsitakarékoskodásban.

További előnye a padlófűtésnek, hogy a házépítés, teljes generál kivitelezés vagy utólagos felújítás során bármilyen padló esetén egyszerűen telepíthető, ráadásul meghibásodás is lényegesen kevesebbszer fordul elő, mint az egyéb típusú fűtéseknél. Az allergiásoknak kifejezetten ajánlott a padlófűtés, hiszen ez a rendszer nem mozgatja a port a levegőben. A padlófűtés abból a szempontból is jó választás, hogy nem foglal helyet a lakásban, nem kell hozzá igazítani a berendezést, nagyon esztétikus megoldásnak bizonyul.

Javítás, csere többletmunkával – Ezek a padlófűtés hátrányai

Bár a padlófűtés beszerelése egyszerű művelet, a rendszer meghibásodása esetén a javítási munkálatok már sokkal nehezebben megoldhatóak, hiszen a burkolat alá kell jutnia a fűtésszerelőnek. A padló felszedése, majd visszarakása jelentős többletmunkát jelent, ráadásul ez a művelet nemcsak fűtésszerelő, hanem egyéb szakember, például burkoló munkáját is igényli, ami nemcsak nagy rumlival járhat, hanem plusz költségekkel is.

Az Alba Épgép Kft. szakemberei tizenkét év tapasztalattal segítenek Önnek kiépíteni a megfelelő fűtési rendszert otthonában, irodájában.