Alkosd újra az otthont övező környezetet!

otthon környezet

A tavasz java még előttünk van. Vár a természetjárás, a kirándulások időszaka, a gyógyfürdők és hazánk népszerű turisztikai régiói. Arról azonban nem érdemes megfeledkezni, hogy a mindennapi pihenés általános helyszíne végső soron a saját otthon. A házat övező környezet leginkább a tavasztól késő őszig terjedő időszakban kerül főszerephez. Az év leginkább kedvelt szezonjának számító hónapokban korántsem mindegy, mennyire gondozott, praktikusan és esztétikusan kialakított terület öleli körbe a házat.

Kertépítés és homlokzati felújítás az alapoktól

A kertépítéshez nincs késő, még akkor sem, ha most kezdünk neki az alapoktól. A jelenleg még kopár területből akár egy hónap alatt is kerti tóval, zöldellő fűvel és színes virágokkal teli térséget alkothatunk. Vannak feladatok, amiket egyszerűen elvégezhetünk magunk is, másokhoz érdemes inkább szakember segítségét kérni – elsősorban a gyorsaság és az időtálló minőség érdekében. Tipikusan ilyennek számít a kerítés felállítása, a tartós és strapabíró autóbeálló készítése, vagy például a  kültéri burkolatok lerakása. A lehetőségek száma minden korábbinál szélesebb, s legyen szó akár a minőségi teraszburkolatról, az árnyékolókról, vagy például a kültéri bútorokról, mindenki találhat igényeinek megfelelő megoldásokat.

Hőszigetelés komplett rendszerként

A kertépítés gyakran szoros összefüggésben van a homlokzati felújítással és a hőszigeteléssel. Amíg ugyanis ez utóbbiak nincsenek rendben a kert felől, addig kár lenne bármilyen nagyobb kertépítési munkálatba belekezdeni. Használt ingatlanok vásárlásakor és korszerűsítésekor érdemes profikra bízni a felmerülő feladatokat, hiszen a megbízható végeredmény múlhat ezen. A hőszigetelés komplett rendszerként működik, ezért az anyaghasználatra és a szakszerű kivitelezésre egyaránt hangsúlyt kell helyezni.

Terasz, árnyékolás, anyaghasználat

A kertépítés során az ott helyet kapó építményekről sem feledkezhetünk meg. A fatárolót, a kerti tavat, a terasz árnyékolására alkalmas megoldásokat egyaránt most célszerű megvalósítani. Amíg folyik a munka az autóbeálló kivitelezésével, addig a terasz jól kihasználható és stílusos felületet kaphat, s az árnyékolást is lehetséges a zöld növényektől függetlenül megvalósítani.

Ne feledkezz meg arról sem, hogy az alapanyagok kiválasztásakor kültéri területről van szó, tehát azok karbantartása is figyelmet érdemel. A fát és a rozsdásodásra hajlamos felületeket minden évben javasolt átkenni, ám ezt már házilag is könnyedén el lehet végezni a mai, korszerű alapanyagok elérhetőségének köszönhetően.