Főszerepben a kiegészítő fűtési megoldások

fűtés

A fűtés témájára nem igen gondoltunk az elmúlt hónapokban, ám az őszi napfordulót elérve egyre rövidebbek lesznek a nappalok, a hőmérséklet pedig ha lassan is, de biztosan alacsonyabbá válik. Nem kérdéses, hogy a fűtésről már most célszerű döntést hozni. Milyen rendszer lesz a leginkább megfelelő az előttünk álló időszakban? Milyen típussal induljon az őszi szezon? Mekkora hangsúlyt helyezzünk a kiegészítő fűtési lehetőségekre? Mikor szerezzük be a szilárd tüzelőanyagot? Egyáltalán megéri még mellette dönteni, vagy tulajdonképpen már egy árban van a gázzal?

Fűtésszerelés karbantartási céllal

Számtalan kérdés, amely megválaszolásra vára. A gondolkodás viszont már nem elég, itt a cselekvés ideje. A fűtési rendszer átnézetése alapnak számít, hiszen nemcsak a biztonság érdekében lényeges az odafigyelés, hanem a hatékony üzemelés apropóján is. Igaz ez a gázzal üzemelő készülékekre, a fűtésre alkalmas klímákra és persze a vegyes tüzelésű kazánokra is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan az utolsó hetekre hagyják a szakember kihívását, pedig célszerű időben megtenni ezt, így akár azonnal sikerülhet magunk mögött tudni a feladatot.

Még mindig népszerűek az elektromos készülékek!

Az átmeneti hónapokban rendszerint a kiegészítő fűtésre esik a választás. A nappalok általában még bőven tartogatnak napsütést és meleget, de reggel és este már jól jön a meleg. A legtöbben az elektromos készülékekben gondolkodnak. A falra szerelhető típusok mellett az elektromos radiátorok, a fűtőpanelek és az olajradiátorok egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek. Az akár 50 ezer forint környékén beszerezhető berendezések esztétikus megjelenéssel bírnak, és jól beilleszthetők a belsőépítészeti megoldások közé. Energiatakarékos működéssel szolgálják az otthon melegét, ráadásul amint a beállított hőfokot sikerült elérni, kikapcsolnak, majd újra bekapcsolnak, fenntartva a hőmérsékletet. Az elmúlt évben sokan kifejezetten ezeket a készülékeket részesítették előnyben, akár a téli hónapokban is.

Profi fűtésszerelés kazánok esetében is

A tűzifa ára a megnövekedett kereslettel összefüggésben jelentősen megemelkedett. A 2022-es őszi szezonban szinte hiánycikknek számított a tűzifa, utána pedig igencsak borsos áron lehetett hozzájutni. Az otthoni rendszertől és egyéni preferenciáktól függ, hogy a tűzifa vagy a gáz mellett tenné le inkább a voksot a mai kor embere. A belső térben üzemelő, beépíthető kandalló minden korábbinál nagyobb érdeklődésre tart számot. Elsősorban új építésű ingatlanok és jelentős átalakításon áteső házak esetében kerülhet szó a rendszer kialakítására. Akár időszakos beüzemelése is népszerű, igazi otthonos hangulatot teremtve télen, vagy az átmeneti hónapok hűvös estéin.