Fürdőszoba trendek 2024 – Itt az ideje a felújításnak!

fürdőszoba trendek

Az otthoni wellness helyszíne a fürdőszoba lett. Professzionális szépségápolási készítmények és eszközök állnak a mai kor emberének rendelkezésére, így a négy fal között is lehetősége van a legtöbbet kihozni magából. Korántsem mindegy azonban, hogy erre milyen körülmények között kerül sor. A lakásfelújítási időszakban rendszerint a fürdőszoba is középpontban van. Kis alapterületénél fogva gyorsan lehet végezni vele, ám ez annak is függvénye, milyen átalakításokat tervez az ingatlantulajdonos.

Fürdőkád helyett épített zuhanykabin

A legtöbben a helytakarékosság apropóján cserélnék le a fürdőkádat zuhanykabinra. Érdemes viszont tudni, hogy akár egyikről sem kell lemondani, hiszen ma már az edzett üvegből készült zuhanyfal akár a kád szélére is rögzíthető. Ennek köszönhetően zuhanyfal alakítható ki a kád egy részére, de akár a kád rövidebb oldalára rögzítve, mellette walk in zuhany szintén megvalósítható. Az épített zuhanykabinok egyébként minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nemcsak az egyéni igények juthatnak így szerephez, hanem a helykihasználás is optimálisan megtörténhet.

Kamerás cső- és csatornavizsgálat preventív céllal

A fürdőszobával, mint nedves helyiséggel, szoros kapcsolatba hozható a csatorna és a falban húzódó csövek állapota. A kamerás cső- és csatornavizsgálat lehetővé teszi, hogy a rendszer minden belső felülete átnézhető legyen. A száloptikás eszköznek köszönhetően időben fény derülhet a repedésekre, komoly lerakódásokra, így még a fürdőszoba korszerűsítése előtt sor kerülhet az érintett szakasz cseréjére. A prevenció kifizetődő, erről nem érdemes megfeledkezni.

Burkolatok és világítástechnika

A fürdőszoba trendek folyamatosan változnak, de a praktikum és a kényelmes használhatóság mindig is főszerepben maradnak. A helyiség adottságai, mérete, az esetleges természetes megvilágítás egyaránt befolyásolják azt, hogy milyen színvilágot javasolt előnyben részesíteni. A nedves helyiség adottságaihoz illeszkedő megoldásokon belül is igen széles választékkal találkozhatnak az érdeklődők. A szakszerű beszerelés legalább olyan fontos, mint a zuhanytálca és a walk in zuhanyzó esetében a lefolyók optimális kialakítása. Az igazán trendi fürdőszoba jól kihasználható, kényelmes, és persze a vízvezetékekkel és szaniterekkel kapcsolatos elvárásoknak is maximálisan megfelel. A stílus nem elegendő, a tényleges funkcionalitás egyaránt kiemelt jelentőséggel bír.