Fűtésszerelés és energiahatékonyság- Ez napjaink legégetőbb problémája!

padlófűtés szerelő

A gond nem mai, viszont leginkább az elmúlt közel egy évben tapasztalhattuk meg az egyre növekvő energiaárak és a régi, felújítást igénylő ingatlanok hátulütőit. Az ingatlanpiacon nagyszámban jelentek meg a hasonló típusok, ám tényleges kereslet a korszerű, fűtés szempontjából energiahatékony házak, lakások iránt mutatkozik. Mi a teendő, ha a vásárlás egyelőre nem opció? Hogyan lehet kihozni a legtöbbet a meglévő, ám felújítást igénylő ingatlanból?

Fűtésszerelés: ismerje meg lehetőségeit!

A tapasztalatok ilyenkor azt mutatják, hogy a szakértelem nemcsak a kivitelezés, hanem már a tervezés időszakában is kiemelt jelentőséggel bír. Hozzáértés hiányában sokan nem is tudják, hogy milyen lehetőségeik vannak, s egyáltalán mit lehet kihozni az ingatlanból annak jellemzőit illetően.

Ami mellett biztosan nem lehet elmenni, az a homlokzati szigetelés és a nyílászárók cseréje. Ezek viszont csak akkor érnek valamit, ha a fűtésszerelés is a korszerűbb kialakítást szolgálja. Az elavult, nem megfelelően működő fűtőtestek veszélyesek lehetnek, s ráadásul az energiahatékonyság szempontjából sem hozzák a szükséges számokat.

Energiahatékony fűtés, amivel spórolni is lehet

Itt érkeztünk el ahhoz a témához, ami minden korábbinál gyakrabban kerül napjainkban a figyelem középpontjába. Az energiahatékonyság egyúttal a költséghatékonyságot is jelenti. Ahelyett, hogy az utcát fűtenénk, célszerű a legtöbbet megtenni a hőszigetelés és a korszerű fűtésszerelés érdekében. Ez utóbbi az eszközök, fűtőtestek, kiegészítők lecserélésével szoros kapcsolatban áll, de az is átgondolást igényel, hogy milyen fűtőanyag lenne a leginkább megfelelő az ingatlan méretének és kialakításának.

Kandalló? Miért is ne?

Egyre többen térnek át a szilárd tüzelésre, ám a korszerűtlen kályhák helyett a kazánt favorizálják az ingatlantulajdonosok. A vegyes tüzelés is egyfajta opciónak számít, a trendek pedig az ingatlanon belül elhelyezett kandalló irányába mozdulnak. Ez egyfajta kiegészítő fűtési rendszer lehet, de akár a nappali melegét is biztosíthatjuk a beépíthető rendszerrel. A kérdés ilyenkor részben az is, hogy van-e lehetőség a kandalló és a hozzá tartozó kémény kialakítására. Az új építésű házak e tekintetben is előnnyel indulnak, de akkor sem érdemes elkeseredni, ha régi házról van szó.