Gondolkodj már most fenntartható megoldásokban!

lakásfelújítás

A fenntarthatóság mind nagyobb szerephez jut. A mai kor embere lassan látni véli, hogy milyen jövő vár a következő generációkra akkor, ha a jelenlegihez hasonló ütemben szennyezzük a bolygót. A klímaváltozás és az általános felmelegedés valós jelenségek, s ellenük otthonunk kialakításakor is igyekszünk már tenni. Vajon mennyire jut el mindez a mai magyar valósághoz? Van-e forrás itthon arra, hogy a magunk mögött hagyott ökológiai lábnyom csökkenthető legyen? Hogyan vihetjük közelebb mindennapjainkhoz ezeket a célokat egy-egy lakásfelújítás alkalmával? Cikkünkben ilyen kérdésekre keressük a válaszokat.

Természetes fényt a lakásba!

Bár a világításon lehet a legkevesebbet spórolni, mégis érdemes a természetes fényt beengedni otthonunkba. A nyílászárók cseréjekor célszerű átgondolni, hogy hova és milyen ablak passzolna a leginkább. Kritikus terület a fürdőszoba, de ha az udvar felé megoldható az ablak kialakítása, akkor egészen látványos végeredmény születhet, nem beszélve a beérkező fény előnyeiről.

Homlokzati szigetelés szakemberekkel? Fontos a rendszerben gondolkodás!

A régi hőszigetelés típusok mára teljesen elavulttá váltak. Az ilyen ingatlanokban égető szükség van a homlokzati szigetelésre, ami megakadályozza, hogy az utcát fűtsük, és tulajdonképpen egy egészséges belső mikroklíma legyen kialakítható télen-nyáron. Fontos tudni, hogy a hőszigetelés nemcsak az állványozás miatt érdemel figyelmet, hanem a speciális anyaghasználat apropóján is. Ugyan a szaküzletekben minden elérhető laikusként is, de az anyagok egymással történő kombinálása és a sarkok, a nyílászárók környéke tapasztalatot követelnek meg a homlokzati hőszigetelés világában.

Fűtésszerelés nyáron? Ez az ideális!

Megelégelted, hogy télen vagyonokat fizettél még úgy is a fűtésre, hogy igazán hideg nem is volt? Gondoltál már arra, hogy a fűtésszerelés ne merüljön ki csak a rendszer ellenőrzésében? A korszerű fűtőtestek, a kazán javítása egyaránt hozzájárulhatnak az optimális energiafelhasználáshoz. Praktikus döntés lehet a kiegészítő fűtési rendszer kialakítása, amelynek köszönhetően az átmeneti hónapok hideg estéi is megfizethetőbben átvészelhetők.

A fenntarthatóság a mindennapi döntések függvénye. A szelektív szemétgyűjtés, a komposztálás, az újrahasznosítás, vagy például a túlfogyasztás elkerülése egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy környezetbarát, kisebb ökológiai nyomot magad után hagyó életet élj.