Kazáncsere ősszel? Nem kell begyulladni!

kazáncsere

Közeledik a fűtésszezon, és bár egyelőre élvezzük a meleg őszt, nem árt előre gondolkodni. Érdemes már most átnézetnie Önnek is a fűtési berendezéseinket, és ha kazáncsere válik szükségessé, minél hamarabb megoldani, nehogy fűtés nélkül maradjon a hideg időben.

Bízza szakemberre a kazáncserét!

Kazáncsere előtt mindenképpen át kell nézetni, fel kell méretni szakemberrel a fűtési rendszer állapotát, és az új készülék beszerelése előtt el kell végezni az esetleges karbantartási feladatokat. Olykor szükségessé válhat újratervezni, átalakítani, kiépíteni egy új fűtésrendszert.

Mind az ipari kazánoknál, mind a családi házak kazánjainál elsődleges szempont e berendezések hosszú élettartama és biztonságos működése.  Ezért kazáncsere esetén érdemes nemcsak a beépítést, hanem a kiválasztást is szakemberre, például fűtésszerelőre, gázszerelőre bízni, aki ismeri a korszerű technológiával ellátott kazánokat, fűtési rendszereket. Ezzel sok, később felmerülő költség megspórolható. A szakemberek egyébként a kötelező engedélyeztetési eljárások és szabályok útvesztőiben is nagy segítségünkre lehetnek.

Innovatív megoldásokkal a biztonságért

A régi típusú, nyílt égésterű kazánok mára nemcsak korszerűtlenné váltak, hanem sok esetben életveszélyessé is. A kondenzációs kazán az egyetlen olyan gázkazán, amelynek beépítését engedélyezik manapság a házépítés, teljes generál kivitelezés során. A korábbi, turbós gázkazánokéhoz képest a kondenzációs kazán kéménye két csőből áll: az egyiken kiáramlanak az égéstermékek, a másikon beáramlik a friss oxigén. A kondenzációs kazán technológiájának lényege, hogy a kiáramló levegőben megmaradt hőenergiát visszaforgatja a rendszerbe, ezáltal energiát spórol, és sokkal kevesebb környezetszennyező füst kerül a levegőbe. Így ez a kazántípus jelenleg a legbiztonságosabb, legkorszerűbb és a leghatékonyabb, amellyel Ön is sokat spórolhat a téli rezsin.

Az Alba Épgép Kft. szakértői, víz-, gáz-, központi fűtésszerelő, valamint gázhálózat rendszerszerelő munkatársai nemcsak kazáncsere esetén, hanem a teljes fűtési rendszer korszerűsítésében is segítenek Önnek, legyen szó céges ingatlanról vagy lakóépületről. Több, mint tízéves tapasztalatunkkal és profi szakemberekből álló csapatunkkal az Ön egyedi igényeihez igazodva felmérjük és megtaláljuk a legjobb megoldást, majd megtervezzük, valamint költséghatékonyan, garanciát vállalva kivitelezzük a szükséges munkálatokat.