Közeleg a fűtés korszerűsítés időszaka!

fűtés korszerűsítés

Az energiaárakkal kapcsolatos félelmek csökkenni látszottak az elmúlt hónapokban. Tény azonban még mindig, hogy a rezsi nem lesz olcsóbb, és erre érdemes a lakásfelújítás időszakához közeledve is odafigyelni. Ahogy vége a fűtési szezonnak, egyre többen keresik a szakembereket annak érdekében, hogy az otthonhoz tartozó rendszer végre korszerűen támogassa az energiahatékonyságot és vele együtt a költségtakarékosságot.

A legtöbben már most az energiatakarékos megoldásokat keresik!

Az ingatlanpiacon nézelődve egyértelműen látszik, hogy az erőteljes felújítást igénylő házak nem igen keresettek. Az okok nyilvánvalók, hiszen az egyébként is magas vételárak mellett senki nem szeretne még milliókat arra költeni, hogy egyáltalán beköltözhető legyen az ingatlan. Apropó, adásvétel! A hitelkamatok mértéke és a reálbérek tényleges alakulása egyébként is megnehezíti a fontos pénzügyi döntés meghozatalát. Sokan inkább a már meglévő ingatlan felújításában gondolkodnak.

Nemcsak a tisztasági festésre érdemes gondolni!

Az igényes falfestés és a burkolatok cseréje rendszerint alapnak számít, ha felújításról van szó. Nem ritka, hogy a vezetékek cseréje, az elektromos hálózat újra húzása is a listán van, de a fürdőszoba átalakítása szintén gyakran szerepel a tavasszal-nyáron aktuálissá váló teendők között. A felújított környezet lehetővé teszi, hogy újszerű otthon álljon rendelkezésre. Ez azonban nem sokat ér, ha közben a homlokzati szigetelés és a fűtési rendszer komoly hiányosságokkal küzd.

Fűtési és hőszigetelés: ezek a legfontosabb szempontok!

A nem megfelelő hőszigetelés nyáron is érezteti hatását, hiszen ilyenkor klíma nélkül aligha elviselhető a hőmérséklet. Más a helyzet viszont az őszi hónapoktól indulva. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a korszerűtlen nyílászárók és a homlokzati szigetelés hiánya éppen úgy energiaveszteséget okoz, mint a korszerűtlen fűtési rendszer. Még mindig sokan használnak beltérben szilárd tüzelésű eszközöket, leginkább az anyagiak hiányából adódóan. A megfelelő tartalék hiányában nem könnyű a gáz bevezetése, vagy például a kazános megoldás kiépítése.

Érdemes tehát már a tavaszi hónapokban elgondolkodni azon, hogy az ingatlan mely területei szorulnak leginkább korszerűsítésre. A befektettet munka és anyagiak értéknövelő tényezőként is számon tarthatók, s természetesen a kényelmet is jelentősen befolyásolják.