Most tényleg tehetsz az energiatakarékosság érdekében!

felújítás

Az energiatakarékosság és a fenntarthatóság fogalmak ma már aligha hangzanak ismeretlenül. Az elmúlt években minden korábbinál többet hallhattuk őket. A klímaváltozás és a megváltozott gazdasági körülmények egyaránt indokolják, hogy a meglévő energiaforrások felhasználását a leginkább hatékonyan végezzük, vegyük igénybe. Az elmúlt tél ismételten kegyes volt hozzánk, de korántsem biztos, hogy ez mindig így lesz. Felkészülni most lehet leginkább, ahogy a fűtési szezon a végéhez közeledik.

Lakáskorszerűsítés profik levezénylésével

A lakásfelújítás rendszerint tavasztól őszig kerül képbe a legtöbbeknél. A tapasztalatok szerint az épületgépészeti korszerűsítés mellett az általános hőszigetelés előnyeit is sokan választják. Természetesen vannak, akik a lehető leginkább költséghatékonyan szeretnék megúszni a dolgot. Nekik javasoljuk, hogy a helyszíni felmérést követően szakemberekkel egyeztetve válasszák ki az aktuálisan szükséges és javasolt munkálatokat. Korántsem biztos, hogy mindenre egyszerre akad anyagi háttér. A hitelintézetek ajánlatai sem feltétlenül vonzóak, de a megtakarítások terhére még így is többen választják a meglévő, saját ingatlan korszerűsítését, mint a költözést és az azzal járó kiszámíthatatlan állapotokat.

Fürdőszoba, fűtés és hőszigetelés: Ezek a kényelem elsődleges mutatói!

Természetes, hogy mindenki azt szeretné, ha az előforduló összes munkálatra egyaránt jutna idő és forrás. A gyakorlatban viszont nem ritka, hogy különbséget kell tenni, fontossági sorrendet felállítani az esztétikai célú munkálatok, az energiahatékonyságot és a belső kényelmet szolgáló feladatok között. A hőszigetelés és a homlokzati felújítás gyakran együtt járnak, a belső terek esetében a fürdőszobai szaniterek cseréje, a burkolás, vagy például a fűtési rendszer korszerűsítése a leginkább keresettek. A helyiségek festése akár házilag is megoldható, ha nincs anyagi forrás már arra, hogy ezt is profik végezzék.

Értéknövelő felújítás

A lakásfelújítás esetében a pénzügyi vonzatok éppen úgy kiemelt figyelmet érdemelnek, mint a szakembert megkövetelő feladatok és a saját kézzel is elvégezhető teendők közötti különbségtétel. A fenntarthatóság és a havi költségek csökkentése az ingatlan értékét növelő tényezőknek számítanak, amiknek nemcsak egy esetleges ingatlanértékesítés esetén vehetjük hasznát, hanem akkor is, ha saját kényelmünkről és megfizethető lakhatásunkról van szó.