Újra közeledik a kertépítés időszaka! Nálad mi van még hátra?

kertépítés

A tavasz az újjászületés és a megújulás ideje. Nem véletlen, hogy sokan ekkorra időzítik a lomtalanítást, a kert átalakítását, vagy éppen a tavalyi felújítás befejezését. Az alapanyagárak gyakran közbe szólnak, és elhúzódhat egy-egy munkálat. Míg a sziklakert kialakítása, vagy például a kerti tó megalkotása kreatív és izgalmas feladatnak számítanak, addig bizonyos kinti munkálatokat megéri hozzáértő csapatra bízni.

Kerítés az időtálló minőség jegyében

A kerítés ma már nemcsak biztonságot nyújt, hanem a kéretlen tekinteteket is távol tartja a privát szférától. A kőműves által készített talapzatra változatos alapanyagok közül tehetjük le a voksot egyik vagy másik mellett, főszerepbe helyezve a stílust és a belátás szempontjából elérni kívántakat. A fa soha nem megy ki a divatból, de a fémhez hasonlóan, ez is folyamatos odafigyelést és karbantartást igényel.

Kültéri burkolatok a stílusteremtés szolgálatában

Autóbeállót tervezel? A teraszhoz vezető utat burkolnád le igényes, a homlokzat és a ház stílusához egyaránt passzoló térkővel? A mediterrán megoldások még mindig nagy népszerűségnek örvendenek, de a minták és a színek tekintetében tulajdonképpen egyéni döntés függvénye, hogy mit látsz majd szívesen az elkövetkező években. A kültéri megoldások esetében is az időtállóságra törekednek a legtöbben, még akkor is, ha ezért elhúzódhat a kertépítés folyamata. Érdemes már most egyeztetni a szakemberekkel, ugyanis a tavasztól induló szezonban egyre inkább telnek a szabad időpontok.

Hőszigetelés és homlokzati felújítás

A kettőt megéri összekötni, hiszen a rendszer mindenképpen megbontásra kerül. Sokan igyekeznek a takarékosság jegyében maguk elvégezni a homlokzat festését, pedig ezt megéri hozzáértőkre bízni. Az alapanyagok és a hőszigeteléshez használt elemek rendszerszerű felhasználása nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a végeredmény valóban tegye a dolgát.

Legyen szó a kerti sütögetéshez ideális színtér kialakításáról, a bájos kerti utak és elektromos hálózat megvalósításáról, a szakértelem nem pusztán a beltéri javítások, átalakítások esetében jut főszerephez. Hasonló a helyzet a melléképületek felújításával is, hiszen a családi házaknál gyakran ezek is az élettér szerves részét képezik.